De ce Beton Amprentat?

Pentru detalii sunati la 0740098868

Atat betonul amprentat cat si betonul amprentat vertical (beton polimer) prezinta avantaje greu de egalat in raport cu celelalte metode de pavaj traditionale,  fiind considerate varful tehnologiei si al inovatiei in materie de decoratiuni exterioare cat si interioare

Beton amprentat vs. pavaje traditionale

Avantajele betonului amprentat fata de dale rezulta in mare parte din modul de preparare si executare a betonului. Betonul amprentat este obtinut in urma imbinarii unor amestecuri de liant, apa si agregate, eventual aditivi. Amestecul formeaza o pasta care se intareste, transformandu-se intr-o substanta solida care leaga intre ele granulele de agregat, dand caracterul de monolit al betonului. Acest caracter monolitic al betonului amprentat ofera: durabilitate, crearea diverselor forme si culori, rezistenta, cost redus.

Pavelele, in schimb, isi pierd aceasta caracteristica monolitica, ele fiind blocuri compacte din beton de mici dimensiuni, care prin alcatuirea lor permit imbinarea. Pavelele au forme restranse care se imbina intre ele. Stratul de suport este, de regula un material macinat de cariera, bine tasat.

Betonul amprentat este o alternativa la sistemele traditionale de pavaj. Fata de aceste sisteme betonul amprentat are numeroase avantaje:

  • betonul amprentat se realizeaza mai repede decat dalele, se intretine usor
  • formele, culorile si textura disponibile la beton amprentat sunt mult mai variate decat formele de pavaje existente
  • spre deosebire de pavajul traditional, betonul amprentat nu se scufunda, nu se deformeaza si nu apar buruieni intre dale (pentru ca nu exista dale)
  • betonul amprentat permite imprimarea de sigle si simboluri personalizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *